2024 LGS ne zaman yapılacak?

Liselere Geçiş Sistemi / Liselere Giriş Sınavı (LGS)

2024 LGS sınavı, Türkiye genelindeki ortaokul öğrencileri için kritik bir aşamayı temsil eder. Bu sınav, öğrencilerin liselere geçişini belirleyen önemli bir ulusal değerlendirme sürecidir. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere beş temel dersi kapsayan sınav, öğrencilerin akademik yeteneklerini ölçerken aynı zamanda onları gelecekleri için şekillendiren bir kriter sunar. Her yıl binlerce öğrencinin katıldığı bu sınav, öğrencilere eğitim hayatlarındaki bir sonraki adıma geçişlerinde önemli bir rol oynar.

 

LGS'ye kaç gün kaldı?

00
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Süre tamamlandı!

LGS Sınav Tarihi

Liselere Giriş Sınavı(LGS), 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Birinci oturum 09:30’da başlayacak 10:45’te sona erecek. İkinci oturum 11:30’da başlayacak ve 12:50’de sona erecek. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek. 

LGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Liselere Giriş Sınavı’nın başvuruları 18 Mart itibariyle başladı. 18-29 Mart aralığında gerçekleşecek olan LGS başvuruları e-Okul sistemi üzerinden alınacak ve öğrenciler bağlı oldukları okul müdürlüklerinden destek alabilecekler. LGS’ye girecek öğrencilerin bu başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerekmekte.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

LGS başvurusunu gerçekleştirdikten sonra 24 Mayıs itibariyle okul müdürlükleri, sınav giriş belgelerini onaylayıp öğrencilere teslim etmeye başlayacak. Öğrenciler LGS günü sınava gelirken yanlarında bu belgeleri ve kimliklerini getirecekler.

Sınav Giriş Yerleri

Sınav giriş yerleri 24 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak ve bu bilgiler e-Okul sisteminden duyurulacaktır.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sonuçları 28 Haziran Cuma günü açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi olan www.meb.gov.tr internet sitesinden ilan edilecek ve ardından tercih süreci başlayacak.

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzu yayımlanacak ve lise tercih günleri ilan edilecek. Bu tercih günlerinde öğrenciler, lise tercihlerini gerçekleştirip okul müdürlüklerinde onaylatacaklar. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ise nakil başvuruları alınmaya başlanacak.

Birçok öğrencinin sabırsızlıkla beklediği Liselere Giriş Sınavı(LGS)’nın başvuru sürecini kaçırmamaları gerektiğini hatırlatırken öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Yükselen Nesil Eğitim Kurumu olarak LGS ile ilgili detaylı bilgileri vermeye devam edeceğiz. Bizi takipte kalın.

Sınav tarihlerinde olası değişiklikleri anında öğrenmek için MEB’in resmi sitesini düzenli olarak kontrol edebilirsiniz. MEB’in sitesine ulaşmak için buraya tıklayın.

Visited 1.006 times, 2 visit(s) today

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir